Brand- en ontruiming, communicatie (BOC)

/
/
Brand- en ontruiming, communicatie (BOC)

Brand- en ontruiming, communicatie (BOC)

Eén van de pijlers van bedrijfshulpverlening is brand- en ontruiming. In dit deel leert u over het ontstaan van brand, maar vooral ook over de beste manier om een bluspoging te wagen. Als dit lukt kan erger vaak voorkomen worden. Maar u leert ook om een goede afweging te maken en juist de bluspoging achterwege te laten om direct een ontruiming te beginnen. BHV heeft al in vele situaties schade weten te voorkomen- of te minimaliseren. Dat is niet alleen prettig voor een werkgever – minder schade betekent automatisch lagere kosten – maar ook voor uzelf in bijvoorbeeld een thuissituatie. De kennis om met brand om te gaan kan uiterst waardevol zijn.

Kleine blusmiddelen

We laten u graag oefenen met schuimblussers, CO2 blussers en met de blusdeken. Diverse andere manieren om brand uit te krijgen komen aan bod. Waar mogelijk gebruiken we de middelen die u zelf op uw bedrijf, school of kinderdagverblijf heeft. Zo bent u altijd bekend met de werking van de middelen die tot uw beschikking staan.

Communicatie

Omdat in een noodsituatie zo volledig- en constructief mogelijk informatie moet worden doorgegeven, oefenen we dit in de BOC sessie natuurlijk ook. Middels diverse spelvormen kunnen we problemen en foutief doorgeven binnen communicatie laten zien. Door daarover met elkaar te spreken zijn we in staat om die moeilijkheden weg te nemen en dat komt uiteindelijk de veiligheid ten goede.

Heeft u advies nodig?

Wij helpen u graag. Neem contact op door te bellen of te mailen.

Boek een training